l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00, Telefaks: (02) 235 37 01

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

We can bee friendlier to the nature

       LOGOTIP PROJEKTA        

 

erasmus logo web  novi logo BTS MARIBOR  475897693 780x439

 

Uvod v projekt We can bee friendlier to the nature

V šolskem letu 2016/2017 so z nami navezali stik predstavniki Stadtteilschule Rissen iz Hamburga v Nemčiji (http://www.stadtteilschule-rissen.de/). Gre za dokaj novo šolo, ki pa ima zelo jasno postavljene cilje o svojem nadaljnjem razvoju. Že po prvih kontaktih smo ugotovili, da je to šola, s katero je vredno sodelovati. Sodelovali bomo v programa Erasmus+, ki je namenjen sodelovanju dveh ali več partnerskih šol, njegov glavni cilj pa je razvoj in napredek sodelujočih šol s pomočjo različnih dejavnosti, ki jih partnerske šole skupaj izvajajo.

Preberi več

Projekt Erasmus+ uspešno potrjen

Po temeljitem pregledu prijavnice za projekt sta nemška in slovenska nacionalna agencija za projekt Erasmus+ odobrili izvajanje projekta z naslovom We can bee friendlier to the nature. Koordinatorska šola je Stadtteilschule Rissen iz Hamburga v Nemčiji, Biotehniška šola Maribor pa je partnerska šola. Projekt bo trajal od 1. 9. 2017 do 31. 8. 2019.

Verjamem, da bomo vsi skupaj ustvarjali zelo zanimiv projekt, zato pa potrebujemo zavzete dijake, zaposlene na šoli, starše in lokalno skupnost. Dodajmo vsak svoj kamenček v mozaik projekta.

Preberi več

Blog projekta

Vse, ki vas zanima kaj delamo v okviru projekta Erasmus+ z naslovom We can bee friendlier to the nature je tu blog, ki vam bo v pomoč pri spremljanju naših aktivnosti. Na blogu si lahko preberete kaj dela partnerska šola iz Rissena v Hamburgu in kaj delajo naši dijaki. Poleg tega bomo pripravljali različne tematske slovarčke v nemškem, angleškem in slovenskem jeziku, z namenom širjenja besednega zaklada (v blogu na levi strani izberite Themen - Dictionary).

Preberi več

Spravilo buč 2018

Tretjo leto zapored smo se na Biotehniški šoli Maribor odločili v njivski kolobar vključiti tudi buče. Glavni razlog je seveda bučno olje, ki ga pridobivamo iz bučnih semen. Tako so se dijaki 2.a in 3.a oddelka smeri kmetijsko-podjetniški tehnik v torek, 11. 9. 2018 lotili tipičnega jesenskega opravila, spravila buč. Zaradi manj padavin v poletnem času je bil pridelek že na pogled manjši, kot bi moral biti, vseeno pa večji kot leta 2017.

Dijaki so vse buče ločili od vrež in jih postavili v vrste, kjer so počakale na kombajn za buče.

Preberi več

Priprava marmelade

Pri predmetu Predelava sadja smo se učili kako sadje predelati (skuhati) v marmelado. Zato smo se odločili, da bomo tudi mi skuhali svojo marmelado. Marmelade smo pripravljali iz zamrznjenih višenj in malin ter iz svežih BIO limon in pomaranč.

Na začetku smo si pripravili nože, pladnje na katerih smo rezali, različne posode, tehtnice, kuhalnice in ostale pripomočke ter seveda sadje. Pri delu je bila zelo pomembna higiena, zato smo si pogosto umivali roke in se primerno oblekli. Profesor Podjavoršek nam je dal nekaj napotkov in nato smo lahko pričeli z delom. Pri pripravi marmelad smo se držali receptov, ki smo jih dobili.

Preberi več